考试吧

成人高考

考试吧>成人高考>成人高考模拟试题>正文
2022成人高考高起点英语专项练习题及答案(二十)
考试吧 2022-07-15 16:39:32 评论(0)条

  点击查看:2022成人高考高起点英语专项练习题及答案汇总

  Ⅰ. Phonetics (10 points)

  Directions:

  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A. club B. tomb C. comb D. climb

  2.A. food B. cool C. school D. flood

  3.A. town B. how C. down D. snow

  4.A. each B. peach C. break D. deal

  5.A. hear B. fear C. dear D. wear

  6.A. receive B. friend C. field D. piece

  7.A. question B. notion C. exception D. vocation

  8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact

  9.A. where B. what C. whose D. white

  10.A. switch B. hatch C. character D. match

  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.

  A. just has got married B. has just married

  C. was just married D. has just got married

  12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.

  A. had to B. have to C. has to D. must have to

  13. Rarely _______ so difficult a problem.

  A. she could have faced with B. could have she faced with

  C. she could have been faced with D. could she have been faced with

  14. ______ a dog on the road, the car stopped.

  A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing

  15. I asked my teacher _______.

  A. what courses should I take B. should I take what courses

  C. I should take what courses D. what courses I should take

  16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.

  A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right

  17. There aren’t many pandas ________ in the world today.

  A. alive B. living C. lively D. lived

  18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.

  A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them

  19. It _______ to me that he was jealous.

  A. happened B. took C. occurred D. felt

  20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

  A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated

  >>>>成人高考备考历年真题很重要 点击下载万题库免费做真题,还有专业老师的答案解析哦!

2022成人高考专升本英语作文题目及范文:接机

扫描/长按二维码关注 助成考一臂之力
获取2022成考报名时间
获取历年成考真题解析
免费观看直播考点解析
下载内部精华考点资料

万题库下载微信搜索"成考万题库"

  21. Please ______ me at the station on time.

  A. meeting B. to meet C. meet D. met

  22. _______ “hello”, he reached out his hand.

  A. Said B. Saying C. To say D. Say

  23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.

  A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended

  24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.

  A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that

  25. Please telephone me half an hour _______.

  A. in charge B. in advance C. in time D. in front

  26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.

  A. are B. is C. are being D. is being

  27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.

  A. refer B. suggest C. recommend D. propose

  28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.

  A. reported B. reports C. has been reported D. has reported

  29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.

  A. as B. so as to C. so that D. so as

  30. His report on the space exploration was really ________.

  A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly

  31. Your chair needs _______.

  A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair

  32. I hate to see papers _______ in pencil.

  A. writing B. to write C. written D. write

  33. The job made her dependent _______ her husband.

  A. on B. from C. of D. to

  34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.

  A. had made B. made C. is making D. has made

  35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.

  A. catch B. accept C. take D. listen

  36. _______determines a good meal varies from country to country.

  A. What B. That C. It D. Which

  37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.

  A. pleasure B. entertainment C. company D. defence

  38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.

  A. us going B. we are going C. to go D. our going

  39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.

  A. run away with B. run down C. run off D. run out of

  40. It was in 1930 _______ he became a university student.

  A. when B. that C. which D. and

  41. I am very _______ to you for your help.

  A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks

  42. You _______ go now. It’s very late.

  A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather

  43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.

  A. it B. this C. there D. which

  44. Why not _______ me earlier?

  A. to tell B. tell C. telling D. told

  45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.

  A. more better B. as well as C. much better than D. more better than

  46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.

  A. happened to B. led up C. resulted in D. set up

  47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.

  A. similar B. equal C. compared D. corresponding

  48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.

  A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying

  49. I had hardly sat down _______ he stepped in.

  A. when B. that C. until D. after

  50. In his time he enjoyed a reputation _______.

  A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart

  C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart

  >>>>成人高考备考历年真题很重要 点击下载万题库免费做真题,还有专业老师的答案解析哦!

2022成人高考专升本英语作文题目及范文:接机

扫描/长按二维码关注 助成考一臂之力
获取2022成考报名时间
获取历年成考真题解析
免费观看直播考点解析
下载内部精华考点资料

万题库下载微信搜索"成考万题库"

  Ⅰ. Phonetics

  1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.B 9.C 10.C

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A 18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A

  25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B 32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D

  39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C 46.C 47.B 48.A 49.A 50.B

  >>>>成人高考备考历年真题很重要 点击下载万题库免费做真题,还有专业老师的答案解析哦!

2022成人高考专升本英语作文题目及范文:接机

扫描/长按二维码关注 助成考一臂之力
获取2022成考报名时间
获取历年成考真题解析
免费观看直播考点解析
下载内部精华考点资料

万题库下载微信搜索"成考万题库"

展开全文

成人高考万题库

更多
语文
语文
已有3137240人做题
下载
政治
政治
已有12898369人做题
下载
英语(高起点)
英语(高起点)
已有1147036人做题
下载

成人高考章节课

全部科目

成人高考VIP课

更多热门课程
评论(0条) 发表
Copyright © 2004-
考试吧(m.566.com)北京美满明天科技有限公司
社会统一信用代码:91110108MA01WU311X
帮助中心